VÅRA BÖCKER

VÅRA BÖCKER

JÄVLIGT GOD BBQ

Det här är inte en vegetarisk kokbok. Det är en bok om grillad och jävligt god mat. Jävligt God BBQ är rediga burgare, rejäla tillbehör och långkokt chili i järngryta över glödande kol – utan kompromisser och utan kött. Att grilla grönt är så mycket mer än att bara grilla grönsaker. För vem har sagt att du inte vill käka klassiska, mustiga rätter bara för att du valt att äta i huvudsak växtbaserat?

 

Hundratusentals läsare av bloggen Jävligt Gott talar sitt tydliga språk. Med en filosofi om enkel mat lagad jävligt gott har matbloggaren och kokboksförfattaren Gustav Johansson blivit en av Sveriges nya vegoprofiler.

 

Gustav Johansson, 2016

84 sidor, limmad/bunden

ISBN 9789198332704

Köp boken här!

JÄVLIGT GOD HUSMAN

Gustav Johansson har varit vegetarian i snart tio år och älskar svensk husmanskost och allt vad den representerar. Långkok och inläggningar. Skogar och fält. Barndomsminnen. Han har spenderat det senaste året med att göra många av sina gamla favoritrecept vegovänliga - och detta är resultatet.

 

Jävligt God Husman - Klassiska Recept Goes Vego inne-håller 17 vackert illustrerade recept uppdelade på fyra kapitel, som alla speglar en egen del av den svenska maten och landskapet. Skogen, havet, åkern och gården. Här hittar du genuina klassiker i ny vegotappning. Äkta Pitepalt med rimmad tofu, inlagd auberginesill, raggmunk med hemlagat fejkon och mustig skogsgryta med enbär och timjan, för att nämna några.

 

Gustav Johansson, 2015

48 sidor, limmad med skyddsomslag

ISBN 9789198208719

Köp boken här!

BLOODY GOOD VEGETARIAN BBQ

Den här boken erbjuder den vegetariska matbloggen Jävligt Gotts bästa BBQ-recept, alla eldtestade och nedtecknade under sommaren 2014.

 

Gustav Johansson tror på jävligt god mat. För honom, utesluter detta självklart dödandet av försvarslösa djur, för hur smakligt är det egentligen? Han är också fast beslutad att allt smakar bra mycket bättre grillat över en glödande kolbädd. Det ligger då nära till hands att fokusera sin första kokbok på just vegetarisk BBQ - något som det pratas alldeles för lite om i ett land där var tionde innevånare äter vegetariskt.

 

Gustav Johansson, 2014

24 sidor, häftad, engelsk text

ISBN 9789198208702

Boken är slutsåld